Què hi ha darrera la fulla?


Una adorable libèl·lula Anax imperator que ens ha vingut a visitar i a la que li ha encantat posar per naltresben coqueta ella, tot deixant-se contemplar i admirar en la seva màgia i bellesa.


Aprofitant la benentesa doncs, li hem fet unes quantes fotografies per a poder-la observar més detingudament sense atossigar-la car és ben curiosa i digne d'admirar i estudiar, i per a tenir-ne un bon record de la seva estada a casa.




L'Anax imperator és una de les libèl·lules més grans d'Europa i té un vol molt tècnic i espectacular. És un gran depredador de petits insectes volàtils i de papallones, tot caçant-l@s i cruspint-se'ls al vol.
Els mascles acostumen a ser blavosos i les femelles més verdoses. Després de l'aparellament, la femella pon els ous damunt de les plantes submergides en l'aigua i aquests triguen uns trenta dies en eclosionar; les larves viuen durant 4 mesos en l'aigua i s'alimenten d'invertebrats aquàtics i, fins i tot, de capgrossos! Mentre viuen dins l'aigua es va produint la seva metamorfosi i van adoptant diferents formes fins a convertir-se en libèl·lules. Tan curiós i al·lucinant sempre, el món que ens envolta!!!




En anglès les libèl·lules femelles s'anomenen damselflies (damisel·les voladores) i els mascles dragonflies (dracs voladors), ben bonics ambdós noms!


I aquí tenim a la damisel·la que, en tenir dificultats per a trobar la sortida, ha necessitat del nostre ajut i, enfilant-se en la canya ben confiada, ens ha dit "Adéu" deixant-nos ben contents i agraïts per la seva visita!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!