Fornejant! Pa de xapata!


Ahir vam provar de fer pa xapata i, tot i que som novells amb aquesta recepta, ens ha quedat força bo! :)

Ingredients:
  • 230g de massa mare
  • 280g d'aigua
  • 115g de farina de força
  • 350g de farina de blat
  • 5g de llevat de pa instantani (de sobre)
  • 30g d'oli d'oliva
  • 10g de sal marina fina
Elaboració:
Mesclem la farina de força i la farina de blat i en reservem 100g. Batem la massa mare amb 180g d'aigua en un bol gran i li afegim la mescla de farines, tot barrejant-ho bé; ho tapem i ho deixem reposar 10 minuts mentre mesclem la resta de farina (100g) amb el llevat de sobre i l'aigua (100g); ho tapem també i ho deixem reposar 5 minuts.
Barregem les dues masses, lligant-les bé i la deixem reposar 10 minuts més. Seguidament l'amassem uns 5 minuts, estirant-la bé i en fem una bola per tornar-la al bol. Li incorporem l'oli pel damunt, esperem que la massa l'absorbeixi i l'amassem 2 minuts; tapem i la deixem reposar 10 minuts més abans de posar-li la sal. Tornem a amassar, estirant i plegant bé la massa, durant 5 minuts més i en formem una bola (nosaltres en vam fer dues) que deixarem reposar un mínim de 8 hores.



Finalment, la tornarem a amasar per a donar-li la forma al pa abans de fornejar-lo i mentre el forn s'escalfa, el deixarem reposar uns 20-30 minuts més, tapat amb un drap, damunt la safata.
Posem al forn i en uns 20 minuts, depenent del forn, ja tenim el pa ben cruixent, olorós i llaminer dient-nos "tasteu-me que estic ben bo!!"


Bon Profit!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!