dissabte, 15 de febrer de 2014

Pastís de xocolata amb maduixes!

 
Aquest és un pastís boníssim, sobretot pels amants de la xocolata, i molt senzill de fer. No es fa gens embafador i les maduixes li donen un toc fresc, molt saborós i agradable. 

INGREDIENTS:
  • 230g de mantega
  • 200g de sucre
  • 4 ous
  • 100g d'ametlles moltes
  • 4 cullerades soperes de cacau pur en pols
  • 150g de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 rajola sencera de xocolata de cobertura
  • 10cl de llet
  • Melmelada de maduixa
  • 5 maduixes fresques i senceres
  • 1 cullerada sopera de sucre glass
  • xarop de maduixa 
ELABORACIÓ:
Desfem, a foc lent, 200g de mantega i en reservem 30g per la cobertura, mentrestant separem els rovells de les clares dels ous i aboquem, els uns en un bol i les altres en un altre bol per deixatar-les a punt de neu.
En el bol dels rovells hi afegim el sucre i remenem bé fins que quedi cremós i d'un groc suau, tot seguit hi aboquem la mantega desfeta i continuem remenant per mesclar-ho bé. Barregem la farina amb l'ametlla molta, el cacau i el llevat i ho incorporem, sense deixar de remenar, en el bol. Muntem les clares a punt de neu i les aboquem a la massa, remenant fins que quedi tot ben barrejat.
Finalment, untem un motlle amb mantega per abocar-hi la massa i coure-la al forn (170º + o -).



Quan ja tenim el pastís enfornat i fred, l'obrim pel mig i li posem la melmelada, que si és d'elaboració pròpia és més saborosa i natural! ;)


Rentem les maduixes i les tallem pel mig. Arrebossem la part interior amb sucre glass i les disposem damunt del pastís, formant cors. El sucre glass el fem molent el sucre en el molinet de cafè elèctric!


Ara és el moment de preparar la cobertura. Posem els 30g de mantega que teníem reservats en un pot a foc lent i hi afegim la rajola de xocolata tallada a trossos. Remenem contínuament i quan el xocolata es comenci a desfer hi aboquem la llet; continuem remenant fins que quedi una crema desfeta i fina. Seguidament, l'aboquem damunt del pastís cobrint-lo tot, escampem bé el xocolata ajudant-nos amb una cullera petita per distribuir-lo bé, i el posem a la nevera perquè la cobertura es solidifiqui.
Abans de servir-lo, li afegim xarop de maduixa pel damunt! Mmmm! Exquisit! ;)


Les maduixes també es poden laminar en comptes de posar-les formant cors però vaig veure la idea en una foto del facebook  i em va agradar molt, a més, pels petits va resultar més divertit i creatiu fer-lo així i, tenint en compte que era per celebrar l'aniversari del seu germà Saül, encara més! ;)

Bon Profit!!!!







Foto trobada a: Bardaguer Menjars

dilluns, 10 de febrer de 2014

Hamburgueses "delicatessen" de soja texturitzada!

Imatge trobada a Google

La soja, així com les altres llegums, té moltes propietats nutritives però es coneix que conté més proteïnes i aminoàcids que la resta. També és molt rica en vitamines (A, B, B12, C y E), en minerals (potassi, fòsfor, magnesi, calci, zinc i ferro), en hidrats de carboni i en fibres vegetals.
De la soja se n'obtenen diferents productes alimentaris, que s'elaboren amb la llavor sencera, com ara la llet de soja, el tofú, el tempeh, la farina o kinako, l'oli de soja, el tamari (salsa de soja), lecitina i també la proteïna texturitzada de soja o soja texturitzada.
La soja texturitzada és un producte deshidratat molt usat en substitució de la carn picada perquè té una consistència similar a l'hora de cuinar-la i pel seu alt valor nutritiu ric en proteïnes, minerals, vitamines, fibres i hidrats de carboni. S'obté a partir de diferents processos industrials per eliminar-ne l'oli i la pell primer i per deshidratar-la i texturitzar-la, sometent-la a altes temperatures, després. El resultat és un producte granulat i sec que es pot trobar en diferents gruixos, segons convingui per l'àpat que es vulgui preparar.


HAMBURGUESES DE SOJA TEXTURITZADA
Ingredients:
  • 150g de soja texturitzada
  • 75g de flocs de civada integral
  • 50g de pipes de gira-sol pelades
  • 50g de pa ratllat
  • 2 ous
  • 1 tassa d'aigua acabada de bullir
  • 1 rajolí de salsa de soja
  • 4 formatgets
  • 1 cullerada sopera de farina integral de blat
  • 1 cullereta de sal marina
  • 1 cullereta de sal natural d'espècies
  • 2 grans d'all
  • un grapadet de julivert
  • 1 cullera d'oli d'oliva
  • oli de gira-sol per fregir les hamburgueses
Elaboració:
El primer que cal fer és posar la proteïna de soja en un bol gran amb l'aigua, acabada de bullir, per tal d'hidratar-la; la tapem i la deixem reposar mentre anem preparant la picada d'all amb el julivert i l'oli d'oliva.
Quan la soja ja està hidratada i ha doblat (+ o -) el volum, l'escorrem en un escorredor, prement fort amb les mans per treure l'excés d'aigua, i l'aboquem en un bol. Tot seguit hi afegim la civada, les pipes pelades, la picada d'all i julivert i ho mesclem, tot pastant-ho bé. Deixatem els ous amb els formatgets i els afegim a la mescla, amb les sals, la salsa de soja i el pa ratllat. Continuem pastant amb les mans, a fi de barrejar bé tots els ingredients per formar una massa suau i compacte, a la que hi anirem afegint la farina de blat per tal de deixar-la ben lligada i poder fer les boles que, posteriorment i quan ja tinguem l'oli de gira-sol ben calent, aixafarem amb ambdues mans per formar les hamburgueses i anar-les fregint. 
El resultat seran unes exquisides, nutritives i saboroses hamburgueses ideals per menjar acompanyades d'una bona amanida a l'hora de sopar! (O quan vinguin de gust, és clar!) ;)


Que vagin molt de gust!

Aquesta recepta també és adient per fer mandonguilles, l'únic que cal enfarinar les boles abans de fregir-les doncs queden més ben fetes i la salsa, que es faci, més espeseta i saborosa! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...