dissabte, 9 de febrer de 2013

Tast de neu!

Una cosa blanca, blanca
que s'agafa i no s'aguanta!

Empremta de l'Henoch. Àngel o cara?

Una de les coses que més agraeixo de fer una vida alternativa, semi-autosuficient i d'educació sense escola és el fet de llevar-nos pel matí i poder anar d'excursió, si ens ve de gust, per a trobar allò que ens interessa conèixer i poder observar-ho i gaudir-ho de ben a prop. A més, el fet de sortir de la nostra comarca ens obliga a marcar-nos un itinerari que ens permet localitzar i situar els principals pobles, ciutats i llocs d'interès, que anem trobant pel camí, en les seves comarques corresponents.

 Arribada i descoberta de l'entorn  
 
 
Contemplació del paisatge i observació del contrast de colors
 
 
 
 
Observació de la neu i experimentació sensorial
 
 
 
 
 
 
Joc lliure, saludable i esportiu
 
 
 
 
 
 
Recollida i confort per tornar a casa
tot observant els paratges i les vaques
que deixàvem enrere mentre el sol ens deia adéu, 
tot tenyint de taronges i ocres l'entorn!

Que tingueu un bon cap de setmana! ;) 

diumenge, 3 de febrer de 2013

Pinzellades sobre els chakras: Muladhara!


El chakra Muladhara és el primer chakra i se'l coneix també pel nom de chakra de l'arrel. 
És el chakra associat a les necessitats físiques i a la supervivència bàsica; la seva connexió glandular són les suprarenals  i està ubicat en la base de la columna vertebral, entre l'anus i els genitals.
El símbol que el representa és una flor de lotus amb 4 pètals envoltant un quadrat que conté un triangle invertit en l'interior. El quadrat representa l'element terra i el triangle indica el moviment descendent de l'energia que ens manté arrelats en la terra; els 4 pètals de la flor de lotus simbolitzen els 4 elements: terra, aire, aigua i foc. 

Està associat a:

Color: Vermell
Sentit: Olfacte
Parts del cos: Estructura òssia
Animal: Elefant
Element: Terra
Planeta: Saturn
Arquetips: Mare Terra/Víctima

Aquest chakra està relacionat amb el sentiment de seguretat i estabilitat per la qual cosa, el desequilibri d'aquest chakra, que és la base de tot el sistema de chakras, provoca disfuncions emocionals (descentrament mental, hiperactivitat, incapacitat per a aconseguir fites i objectius) i físiques (osteoartritis).
L'energia de la força vital universal circula a través del sushumna que és el canal vertical on estan localitzats els 7 chakras. Segons la tradició hindú, l'equilibri dels chakras permet que Kundalini o la Força Còsmica ascendeixi des del chakra Muladhara, pels canals del sushumna, traspassant, d'un en un, els altres sis chakras fins arribar al chakra de la corona o Sahasrara, tot connectant-nos a la consciència còsmica i a la llibertat de pensament. 
Disfuncions emocionals provocades pel desequilibri del chakra Muladhara:
Quan l'energia és excessiva (estrès), el chakra de l'arrel o Muladhara gira massa ràpid provocant egocentrisme i actituds desafiants i materialistes que ens tornen radicals, egoistes, prepotents, desconfiats/des, manipuladors/es i possessius, sense voler-ho reconèixer car la sensació de seguretat només se sent, malgrat sigui incorrecte i negatiu, volen controlant-ho tot i controlar tothom degut al desequilibri emocional i el descentrament mental provocat pel desequilibri del chakra en qüestió.
Quan l'energia és insuficient (apatia), el chakra gira massa lent i provoca una conducta autodestructiva, poruga i victimista que ens torna vulnerables perquè ens genera necessitats emocionals i una baixa autoestima que ens fa dependre d'altres persones per sentir seguretat.
En canvi però, quan el chakra està equilibrat gira en la velocitat correcta permetent-nos ser assenyats, creatius, amorosos i responsables i, en conseqüència, segurs/es de nosaltres mateixos/es. L'equilibri d'aquest chakra ens aporta salut i energia física, estabilitat emocional, arrelament i seguretat. 
Els arquetips simbolitzen el costat positiu i el costat negatiu dels chakras segons aquests estiguin en equilibri (funcionals) o en desequilibri (disfuncionals). La Mare Terra i la Víctima són els arquetips del chakra de l'arrel que està relacionat amb les necessitats físiques i la supervivència per a adquirir seguretat i estabilitat emocional.
La Víctima ens torna vulnerables, insegurs/es, desorientats i desarrelats perquè no ens deixa reconèixer ni acceptar que tenim la capacitat de satisfer totes les nostres necessitats per nosaltres mateixos/es. Canviar aquest arquetip negatiu pel positiu significa haver d'acceptar les nostres responsabilitats quan prenem decisions, així com també les seves conseqüències, encara que siguin negatives, sense responsabilitzar i, encara menys, culpar els altres dels nostres errors, per tal de millorar el present i el futur tot aprenent de les vivències.
La Mare Terra està relacionada amb la nutrició, la cura, el respecte i l'amor incondicional. Si som capaços de reconèixer la Mare Terra que hi ha en el nostre interior (instint vital i natural) entenem que podem proporcionar-nos, per nosaltres mateixos/es, la seguretat física i emocional que necessitem per prendre el control de la nostra pròpia vida sense dependre dels altres, si hi posem voluntat i coratge. Mantenir viu el nostre nen/a interior, tot avivant els records i les sensacions (positives i negatives), ens ajuda a equilibrar el chakra de l'arrel perquè ens permet conèixer-nos més i reafirmar-nos en el què som i el què volem i en el què no som (malgrat altres ens en vulguin convèncer) i el què no volem (malgrat altres ens ho vulguin imposar).

  Totes les imatges han estat trobades a Google


Que passeu un bon diumenge! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...