Nyoquis! Exquisits i molt senzills de preparar!


L'alimentació és bàsica i vital per a gaudir d'una bona salut i, en conseqüència, de benestar però perquè l'aliment ens faci profit com cal, no n'hi ha prou amb tenir una dieta sana i equilibrada en quant a aliments constructors, reguladors i energètics es refereix. Menjar en calma, quan en sentim la necessitat perquè el cos ens ho demana, tot gaudint els àpats atenent al seu aroma, el seu sabor, la seva textura, és a dir, menjar amb tots els sentits posats al plat, tot entenent que l'acte de menjar és necessari per viure però també és un dels plaers que ens aporta la vida, no és menys important que el fet de que la nostra dieta sigui sana i equilibrada perquè sentir plaure i poder-lo allargar ens genera felicitat, salut, ganes de viure i energia positiva.
Elaborar el menjar, utilitzant productes, principalment, naturals ens fa aprendre a cuinar i a conèixer millor els productes, les seves propietats, curiositats i peculiaritats en la cuina, ens fa gaudir, inventar, descobrir i, també perquè no dir-ho, economitzar doncs és molt més barat, a més de sa, que comprar pre-cuinats o menjars preparats i, evidentment, molt més barat que menjar en un restaurant! 
Alimentar-se, gaudint de tot el procés: elaboració i degustació, és un acte de vida més espiritual perquè va més enllà del sol fet d'alimentar-se per viure; és alimentar-se per viure sentint felicitat, benestar i harmonia, tot vetllant per la salut física, emocional i mental que, a fi de comptes, és, principalment la salut, la que ens permet viure bé o malament en el nostre dia a dia.

"Los cincuenta años son como la última hora de la tarde, cuando el sol se ha puesto y uno se inclina a la reflexión. En mi caso, sin embargo, el crepúsculo me induce a pecar y, tal vez por eso, en la cincuentena reflexiono sobre mi relación con la comida y el erotismo, las debilidades de la carne que más me tientan, aunque, hélas, no son las que más he practicado"
Afrodita Isabel Allende

Ingredients:
(Per a 5 persones)
  • 5/7 patates, segons tamany
  • 150g de farina
  • 2 ous
  • Nou moscada
  • Pebre blanca, negre o mesclada, segons gust
  • Sal
  • Mantega
  • 200ml de crema de llet
  • Formatges diversos
  • Orenga
Elaboració:
Fem coure les patates amb pell. Una vegada cuites, les deixem refredar una mica en aigua freda i tot seguit les pelem i aixafem en un bol gran. Hi afegim la farina, els ous, la nou moscada, salpebrem i ho amassem tot fins que quedi ben lligat. Posem una cassola amb força aigua i sal al foc per fer-la bullir i mentrestant anem agafant pessigades de massa per anar fent els nyoquis: formem tires cilíndriques i les tallem en petits trossets. Quan l'aigua bulli, hi abocarem els nyoquis i els farem coure uns 10 minuts.
Seguidament, batem els formatges amb la crema de llet i en una altra cassola hi posarem la mantega per desfer-la. Hi aboquem la barreja i remenem, suau i seguit, fins que ens quedi una salsa cremosa amb la que condimentarem els nyoquis un cop escorreguts. Els empolsimem d'orenga i ja els podem servir i gaudir!
(Val a dir que els nyoquis es poden condimentar amb vàries salses de la mateixa manera que fem amb els spaguettis i/o altres pastes)
Bon àpat! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!