dijous, 8 de març de 2012

8 de març, Dia de la Dona Treballadora!

El 8 de març de l'any passat, les terres catalanes, fins i tot les platges, van cobrir-se de blanc car va nevar arreu i, la veritat, va ser quelcom bastant inèdit i més tenint en compte que per ací no acostuma a nevar fora muntanya i menys per aquestes dates! En les fotos podeu apreciar la quantitat de neu que va caure! Fixeu-vos en la mimosa com s'esforçava, fa un any, per aguantar el pes de les seves branques, la pobra!
Avui, també 8 de març, el sol llueix imponent dalt del cel oferint-nos llum, calor i color en aquest dia dedicat, internacionalment, al reconeixement i la dignitat de les dones treballadores!

 8 març 2011

8 març 2012

 8 març 2011

8 març 2012

 8 març 2011

8 març 2012

 8 març 2011

 8 març 2012

Esperem que els canvis i els drets pels que tant s'ha lluitat, comencin a ser evidents i reals com els canvis entre les fotografies d'ambdós anys!!!!

Feliç dia de la dona però, sobretot, Feliç cada dia!


dimecres, 7 de març de 2012

Natura i art: Ametllers florits!


Ahir vam anar a fer un tomb, no gaire lluny de casa, per a veure de prop els ametllers florits perquè és tot un espectacle veure'ls, tan blancs, entre els verds dels camps i els blaus del cel!!!!
Vam parlar de la seva bellesa i de la seva relació amb l'art com a font d'inspiració per a poetes i pintors!
Vam gaudir molt d'una llarga passejada, esportiva i instructiva, que ens va fer aprendre més coses sobre el medi natural i seus canvis segons el clima i les estacions, tot sentint el tacte suau del càlid ventet acaronant-nos els rostres; suau brisa que transportava l'aroma de les blanques flors i que nosaltres percebíem d'entre les altres olors: herbes, ginesta, pins, terra, romaní,..., tan característiques  també, dels camps  de vegetació mediterrània del nostre entorn natural immediat. 
Avui treballarem el poema L'ametller florit de Joan Maragall i Gorina i també observarem i parlarem d'aquestes dues obres de Santiago Rosiñol i Prats.

 Ametllers en flor. Santiago Rusiñol (Modernisme XIX-XX)

Ametllers en flor. Santiago Rusiñol (Modernisme XIX-XX)

El poema de Joan Maragall L'ametller florit dóna nom a la Festa de l'Ametller florit que se celebra, cada any el segon diumenge de febrer, en el cementiri de Sant Gervasi davant la tomba del poeta modernista català on l'any 1923 s'hi va plantar un ametller en referència al seu poema. Des d'aleshores, cada segon diumenge de febrer, familiars, amics/gues i admiradors/es d'aquest gran poeta i literat de les lletres catalanes fan aquesta celebració i acte cultural en el seu honor i memòria, tot llegint amb acompanyament musical, part del llegat poètic que ens va deixar i encara, avui, admirem i gaudim!

L'ametller florit

A mig aire de la serra
veig un ametller florit
Déu te guard, bandera blanca,
dies ha que t'he delit!

Ets la pau que s'anuncia
entre el sol, núvols i vents...
No ets encara el millor temps
però en tens tota l'alegria!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...