dissabte, 21 de gener de 2012

Les mans!

Les mans, tan petites elles però no gens insignificants car són bàsiques i essencials. Petites eines del cos humà que utilitzades a fi de  creen i fan meravelles però mal usades destrueixen, torturen, agredeixen, trenquen, peguen i, fins i tot, poden matar. Valorem-les i utilitzem-les per fer el , car, sols així, esdevenen màgiques i, com si d'una vareta es tractessin, converteixen els somnis en realitat!!!!

Mans del Saül, quan va néixer, amb la ma del seu yayo Lorenzo, que en Pau descansi en el cel, tot il·luminant-nos des de les altures!


Foscor càlida,
Mans tendres
Cau matern,
Mans que acaronen

Despertar de colors,
Mans d’infant
Pòmuls humits,
Mans que es mullen

Despertar de descoberta,
Mans novelles
Pits tremolosos,
Mans que rellisquen
  
Despertar de saviesa,
Mans madures
Somriure plàcid,
Mans que juguen

Despertar de llibertat,
Mans que s’arruguen
Mirada tendra,
Mans que acullen!

Estima-les sempre!

Foscor càlidaLídia Alsi. Desembre 2001

Quan penso o parlo de les mans, no puc evitar pensar en el meu avi Juan Joaquín de qui vaig aprendre moltes coses positives i útils mentre l'escoltava, quan vaig ser petita, adolescent i joveneta, tot observant com treballaven les seves meravelloses, creatives i valuoses mans que sols reposaven damunt del seu bastó, el que encara guardo i acarono quan em falta i em fa falta per sentir-lo ben a prop! I..., quan penso en les mans de l'avi, em ve al cap aquesta cançó d'en Víctor Manuel perquè sembla, en molts aspectes, que parli d'ell!


Gràcies al comentari i suggeriment de la Mireia, que, per cert, m'ha encantat el seu bloc, he tingut el plaure d'escoltar una cançó d'en Raimon, que encara no coneixia, i que, justament, ens parla de les mans. Trobo que és molt adient per aquesta entrada i per tenir-la en el cançoner del nostre bloc!
Espero que la gaudiu com jo l'he gaudit o més! Petons sincers i Feliç diumenge!  

divendres, 20 de gener de 2012

Hem recuperat el petit "rocòdrom" de casa!


Quan el Daniel i el Saül tenien, més o menys, l'edat que l'Henoch i el Pau tenen ara, vàrem fer un petit "rocòdrom" en la paret davantera del taller perquè s'iniciessin en l'escalada i practiquessin petits ascens i passos per tal de desenvolupar i potenciar les seves capacitats, físiques i mentals, per adquirir destresa, seguretat i altres habilitats necessàries, sobretot si es fa muntanya.
Ara, els petits de casa ja no són tan petits i també poden començar a iniciar-se en l'escalada com van fer els seus germans a la seva edat, així doncs i aprofitant que estem reformant el taller, hem tret totes les bicicletes que teníem penjades en l'abandonat petit "rocòdrom" per a recuperar-lo, doncs ara els toca al Pau i a l'Henoch gaudir-lo per a aprendre a escalar, tot treballant l'equilibri, la resistència muscular, la concentració i altres capacitats i habilitats que es practiquen quan es grimpa per les parets! 
Avui, per ser la primera vegada que l'escalaven i que hi ha poques preses (n'hem de posar més), ho ha fet mot bé! Val a dir, que quan anem a la muntanya sempre s'enfilen per les roques i estan acostumats a grimpar però mai, encara, s'havien enfilat per una paret tan vertical!!!!
El Daniel ha estat el monitor i el Saül el fotògraf!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

BENEFICIS que aporta l'ESCALADA

L’escalada, és un esport físic però, sobretot, mental ja que ens fa treballar la voluntat, la concentració i la paciència, amb la qual cosa requereix control mental per a centrar-nos en els nostres moviments musculars, tot aguditzant els sentits; per a reconèixer els nostres límits i poder així desenvolupar les capacitats innates que tenim per a superar-los i per a aturar els pensaments negatius que ens activen la por, la tensió muscular i els nervis, tot concentrant-nos en el “aquí i ara”. 

Aquest treball mental que suposa, està molt lligat al ioga perquè cal connectar cos i ment a través de la respiració doncs és la via que ens permet adoptar i resistir diferents postures corporals, si sincronitzem la respiració amb el moviment i la quietud del cos. El control dels pensaments negatius. que generen pors i inseguretats, és absolutament necessari en la pràctica de l’escalada i aquí la respiració hi juga també un paper molt important perquè si la respiració se’ns bloqueja, els músculs es tensen i la inseguretat i la por augmenten; en canvi, si controlem la respiració i fem inhalacions profundes, aconseguim augmentar la capacitat pulmonar, tot oxigenant i relaxant la musculatura, alhora que es calma la ment perquè la distensió genera seguretat i energia positiva (prana) 

Escalar és una pràctica que ens fa treballar, gairebé tots, els músculs del cos augmentant la seva resistència, força i flexibilitat i, també, ens fa treballar la concentració i el control mental a través de la respiració, tot augmentant-nos la capacitat pulmonar i la resistència cardiovascular, amb la qual cosa ens enforteix i ens desenvolupa l’agilitat i els reflexos, alhora que ens ajuda a superar pors i límits, tot potenciant-nos la confiança en nosaltres mateixos, la seguretat i la autoestima.

VÍDEO INFORMATIU: Rocòdrom La panxa del bou (Sabadell)


Web de l'escola Teresa Claramunt (Sabadell), on hi podeu trobar dades interessants, sobre l'escalada i altres, d'alguns dels cims més importants de la Mare Terra


JOC DE MATEMÀTIQUES per a escalar una muntanya!!!!


dimarts, 17 de gener de 2012

Dos instants i una poesia!

L'ull del Daniel, amb la càmera, ha captat les imatges,
jo, en veure-les, he recordat Rafael Alberti


PAZ
De todas las palomas, hubo Una que se fue por el mundo.
Todavía
sigue girando alrededor del Sol
al compás de la Tierra.
Vuela sin dueño, siempre amenazada.
¿Volverá alguna vez
al viejo palomar de donde salió un día?

Rafael Alberti

Que gaudiu d'un bon dia d'hivern, ple de Calma i Pau!
De tot cor!

dilluns, 16 de gener de 2012

Tarda de diumenge: caliu, joc i aprenentatge!

APRENENTATGE
Aprenem a encendre el foc!
 Col·loquem un tronc per recolzar els cartrons i les fustes
 Fem cremar els cartrons
 Col·loquem fustes damunt dels cartrons que cremen
 Bufem el foc per avivar-lo 
 i quan les flames ja són grosses,...
 hi posem els troncs
Parlem dels 4 elements i la seva importància, tan vital en les nostres vides
FOC
El necessitem per cuinar, per escalfar-nos, per tenir aigua calenta, per fer llum, per construir vivendes i moltes més coses, per treballar el ferro i el vidre, per obtenir energia calòrica,...

AIGUA
La necessitem per beure, per cuinar, per rentar-nos i rentar, per regar, per banyar-nos, per navegar, és l'hàbitat dels peixos i altres éssers aquàtics, per construir vivendes i altres edificis, per obtenir energia hidràulica,...
A casa recollim l'aigua de pluja i la fem servir per regar, cuinar i beure!

AIRE
 El necessitem per respirar, per encendre el foc, per fer volar els estels, per bufar i inflar, per ventar-nos, per traslladar les llavors d'algunes plantes, per moure els molins, per a que els insectes voladors i els ocells es puguin desplaçar, per obtenir energia eòlica,...

TERRA  
La necessitem per caminar, jugar i córrer al seu damunt, per plantar les plantes i els arbres, per construir vivendes i altres edificis, pels seus minerals,...

JOC
 
 
 
CALIUBye, Bye!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...