Manualitats nadalenques: Arbres + llums de peu!


L'arribada del Nadal inspira i motiva la realització d'activitats plàstiques que, fàcilment, engresquen els menuts/des car la seva finalitat és preparar les festes de Nadal i, aquestes, els agraden molt perquè, amb els seus colors i alegria, fan més curt el llarg hivern.
Enguany, l'objectiu d'aprenentatge plantejat al voltant de la temàtica del Nadal ha estat canviar, totalment excepte el tió, la decoració nadalenca però sense haver de comprar res, és a dir, havíem de crear objectes nadalencs a partir de la reconversió i utilització de materials que ja teníem a casa.
Així doncs, amb uns vasos que no utilitzàvem vam fer uns vasos per espelmes i, ara, hem fet dos arbres, que també són llums de peu, que ens agraden molt! 
El fet de fer les coses per tu mateix/a comporta il·lusió i, en certa manera, màgia doncs, malgrat triguem més del que trigaríem amb una vareta màgica, també som capaços de convertir filferros amb llums de peu.
Aquesta il·lusió i màgia fa que els infants valorin emocionalment l'objecte final. Un objecte que no s'ha hagut de comprar amb la qual cosa ens ajuda, també, a fer economia familiar, tot fent-los entendre que no és imprescindible comprar, comprar i comprar perquè també podem imaginar, elaborar i tenir per gaudir. És una manera de treballar aquesta tradició tractant d'apropar-nos més al coneixement de la festa com a fet cultural que no pas a la festa del consum en que, tristament, s'ha convertit i de la que nosaltres mirem de fugir. ;)
L'Henoch i el Pau ens expliquen en els seus respectius blocs com hem fet aquests dos arbres, que alhora són dos pàmpols de llum, per si us en fan ganes de fer-vos-en un o, potser, un altre llum de peu d'aquest estil, amb aquesta tècnica tan senzilla i barata.



Dir-vos que la font d'il·luminació del pàmpol gran és el peu d'un llum de tauleta de nit reciclat i la del petit són els llums de l'arbre de Nadal dels altres anys, cosa que ha estat una bona idea perquè lligar-los i col·locar-los en l'interior de l'arbre no ens ha costat gens i l'efecte aconseguit és molt decoratiu, adient i bonic! 



I, de moment, estem assolint els objectius d'aprenentatge plantejats car, enguany, la decoració nadalenca està sent molt diferent als altres anys, com volíem; no hem hagut de comprar res perquè hem aprofitat material que teníem que, alhora, ens ha inspirat idees i els resultats obtinguts ens estant agradant molt, que ja és el que ha de ser! ;)
Val a dir també que, degut a la duresa que agafa el paper de seda amb la cola, aquests tipus de pàmpols per llums duren molt de temps si se'n pren cura, és clar! (Ja n'havíem fet altres i ho sabem amb certesa)


El Nadal ja és a prop! ;)

Comentaris

lorenzorc ha dit…
Quina entrada més guapa i un treball digne de tú i dels teus fills!!
Es una entrada molt colorida, gratificant i ecològica. gràcies per compartir-la i perdó per no comentar-la com cal!! bon nadalª!!!
Unknown ha dit…
Gràcies pel teu comentari! Ens ha agradat el que dius i també que t'hagi agradat el nostre treball! ;)

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!