Pinzellades sobre els chakras: Introducció (1)

El sistema dels chakras, segons la tradició hindú, està format per 7 chakras i la seva localització coincideix, més o menys, amb les glàndules del sistema endocrí (Suprarenals; Ovaris/Testicles; Pàncrees; Tim; Tiroides/Paratiroides; Hipòfisi o Pituïtària; Pineal). Els chakras són centres energètics giratoris que formen part d'un sistema d'energia subtil que constitueix la base d'un antic enfocament hindú per a sanar el cos a nivell físic, mental, emocional i espiritual; es troben metafísicament "incrustats" en la columna vertebral Sushumna, des del còccix (1r chakra o de l'arrel: Muladhara) fins la coroneta del cap (7è chakra o de la corona: Sahasrara).

  
Mantenir una vida sana i equilibrada no depèn, únicament, de la salut física doncs les necessitats emocionals, intel·lectuals i espirituals també són molt importants i és primordial considerar-les si volem gaudir d'un bon equilibri emocional per a poder aconseguir salubritat i benestar de manera integral i correcta.
Els chakras simbolitzen la connexió entre el que és físic i el que és espiritual. Estan relacionats entre si com si es tractés d'un sol mecanisme d'engranatges que giren per fer-lo funcionar. Quan els 7 chakras giren en harmonia, és a dir, a la mateixa velocitat, el sistema d'energia (mecanisme) funciona correctament i amb fluïdesa perquè els 7 chakras estan en equilibri i, per tant, afavoreixen el correcte funcionament del cos. Ara bé, quan algun d'ells està massa obert perquè gira molt ràpid o està bloquejat perquè gira molt lentament, els altres també es desequilibren tot provocant una disfuncionalitat general que es manifesta amb problemes de caire emocional, mental i fisiològic car l'energia que flueix a través dels chakras és excessiva o bé insuficient.

Durant milers d'anys, els ioguis han utilitzat el sistema de chakras, des d'una consciència i una comprensió més profunda del funcionament del cos humà, per a millorar la salut i el benestar en la seva globalitat, tot prevenint les malalties, donat que aquestes es manifesten abans en els chakras que en el cos, les emocions i/o la ment. 
Podríem dir que els chakras ens avisen quan quelcom va malament perquè es desequilibren fent-nos sentir malestar per massa ""speed" o massa atordiment que expressem en paraules com ara: "vaig accelerat/da; tinc un neguit que em posa a 100; estic nerviós/a; estic inquiet/a;... o bé  no tinc esma; estic cansat/da; no tinc ànims; em pesen les cames; no em ve de gust fer res;..."
Chakra és una paraula que prové del sànscrit i significa "roda". Els chakras funcionen com camps d'energia que vibren a una taxa que ni el cervell ni l'ull humà poden detectar, per això físicament no es veuen.

Cada chakra està representat per una flor de lotus i cada una de les flors es correspon amb un color de l'arc en ciel.


Els sistemes dels chakras és una pràctica molt antiga que es basa en la creença de que som i que hem d'actuar com un tot integral per a poder gaudir de benestar i harmonia des de l'equilibri mental, emocional, espiritual i, en conseqüència, físic i orgànic del nostre cos.
Els orígens culturals del sistema dels 7 chakras provenen de la Índia. En els Vedes, els quatre llibres sagrats de l'hinduisme i redactats abans del 3000 aC segons la majoria d'erudits, ja hi figura el terme en qüestió. Ara bé, es coneix que en les societats hagudes abans de l'existència dels Vedes, els místics i els ioguis ja transmetien, oralment, els seus coneixements sobre els 7 mapes de la consciència per a millorar el viure i per fer curacions.
Segons les antigues cultures orientals, el cos no és només matèria sinó que és. en realitat, un camp dinàmic i vibratori d'energia (aura) situat en capes al voltant del cos físic com si d'una ceba es tractés. Aquesta energia o aura emmagatzema informació sobre la salut passada, present i futura del cos que envolta. L'energia vital universal o prana entra en els cossos a través dels chakras; Els traumes i les pors emocionals i mentals, producte de vivències negatives passades, provoquen bloquejos o acceleracions de l'energia. Alliberar aquests traumes i basardes, tot parlant-ne (oralment i/o escrivint) des de l'anàlisi positiu i l'acceptació ens ajuda a "desobstruir" el canal d'energia dels chakras deixant que el prana, que entra a través d'ells, flueixi correctament, tot proporcionant-nos salubritat i benestar.
Quan la corrent d'energia, a través dels 7 chakras, és fluïda i constant, l'aura del cos és saludable i indicadora de que no hi ha desequilibris ni malalties físiques, mentals ni emocionals.

Totes les imatges han estat trobades a Google

Comentaris

lorenzorc ha dit…
Me ha encantado ver y recordar la base de cualquier ser humano, yo he tenido los chakras destrozados y te tengo que dar infinitas gracias por hacerme volver a tomar conciencia de que hacemos con la vida propia y la ajena...
Una entrada muy tonificante para el espiritu y el cuerpo...
un saludo y besos!!!
Unknown ha dit…
Tomar conciencia de quién somos y qué somos nos ayuda a valorar más la vida y todo lo que nos rodea! ;)
Estoy contenta de que la entrada te haya llegado!
Besos para tí también, Loren!
Anònim ha dit…
Lídia, gracias por esta entrada tan interesante! Siempre me han gustado los chakras, sus colores, sus formas, si situación en nuestro organismo... pero he de reconocer que más allá de dibujarlos no he profundizado en ellos, por eso esperaba con alegría esta entrada. Muchísimas gracias, de corazón!
Yo sí creo en el movimiento de energías, dentro y fuera de nosotros, y entiendo que el descompasar nuestros puntos influye en todo lo que guarde relación con nosotros, pues somos energías en movimiento.
Muchos muchos besitos tiernos!
Unknown ha dit…
Ay Colo! Mira que mientras hacía la entrada te tenía constantemente en la cabeza pues tu comentario en la entrada de la Mimosa, me motivó muchísimo más para hacer estas entradas sobre los chakras. Es como si te hubiera tenido delante y te lo hubiera estado explicando (supongo que entiendes lo que quiero decir) con lo que me fue más sencillo redactarla porque tenía más sentido hacerlo dado que en tu comentario mostrabas interés por el tema. Celebro que te haya gustado y me hace feliz saberlo, gracias por tu agradecimiento! Además me continuas motivando a preparar las que le seguirán! ;)
Yo también siento más la energia que la materia!
Muchos besos, guapísima!

¿Tienes dibujos hechos? Como me gustaría verlos! Seguro que se te da muy bien dibujar! ;)

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!