Aprenem anglès i francès: Els animals!

Aquests dies estem introduint vocabulari d'animals en francès i anglès. De moment, les llengües estrangeres, gairebé només, les treballo a nivell oral perquè el més important és que es vagin familiaritzant amb ambdues, tot interioritzant el vocabulari de forma natural mentre van assimilant la fonètica i la pronúncia de cada idioma, alhora que treballen la comprensió oral. 
El que més fem doncs, són activitats auditives i visuals, encara que també utilitzem jocs i recursos TIC amb els que també treballen la llengua escrita. A YouTube hi trobem moltes cançons i contes que els atrauen molt. Els contes els comprenen molt bé perquè les imatges els ajuden molt i les cançons se les aprenen molt ràpid perquè els agrada molt cantar i, sobretot, fer-ho en francès i anglès. Les cançons són fàcils de memoritzar perquè la melodia ajuda a recordar la lletra i el vocabulari es va interioritzant de manera natural; també ens van molt bé per aprendre a pronunciar correctament les paraules car les escoltem i cantem alhora. 
En els seus respectius blocs, hi tenen una pàgina on hi pengem les cançons que aprenem i en una altra els contes que visualitzem de manera que l'Henoch i el Pau hi tinguin fàcil accés per trobar-les ràpid quan els ve de gust escoltar-les i cantar o visualitzar algun conte.
Normalment els parlo en català, però també tinc el costum de dir-los coses en anglès o en francès, segons em surt, quan em dirigeixo a ells, tot fent gestos i mímica quan no comprenen quelcom, com si d'un joc es tractés!
Sobre els animals hem trobat moltes cançons en anglès però en francès no tantes. De moment però, hem seleccionat aquestes quatre cançons, dos vídeos de vocabulari i dues històries per anar reforçant i ampliant el vocabulari sobre els animals. 

Cançons en anglès 
vocabulari
i conte

Cançons en francès
vocabulari
i història

Entreteniment i aprenentatge assegurats!!!!

Comentaris

Inma ha dit…
¡Cuántos recursos compartidos! Mil gracias.
Unknown ha dit…
A ti, guapísima! En los blocs de Henoch i Pau hay varias canciones que pueden llamar mucho la atención de Acher y está en una etapa muy buena para empezar a familiarizarse con los sonidos de otras lenguas estrageras! Cuando somos pequeños somos auténticas esponjas y hay aprendizajes que cuando somos adultos nos cuestan más, como los idiomas sobretodo por la asimilación de los diferentes fonemas! :)
Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Lídia, qué bonita tarea la vuestra! Una se imagina una velada alegre y entretenida. Gracias por compartir los vídeos, el primero de ellos es el único que conocía y, de hecho, es uno de los favoritos de la Cereza. Precisamente con él fue a primera vez que trató de imitar el sonido de algún animal ¿Cuál fue? ¿El perro, el gato, la oveja?... No, la serpiente!! jajaja
Gracias por todo, por compartir, por mostrar... Un fuerte abrazo!
Unknown ha dit…
Es que el de la serpiente, en la canción, es muy divertido!!!! A Henoch i Pau también les hizo mucha gracia.
Y si que es bonito y maravilloso, como bien dices, poderme dedicar a mis hijos, en cuerpo y alma, en vez de estar, todos, todo el día separados, cada cual, en su aula correspondiente, por edad, ellos y por la materia a impartir, yo! Que triste si aún fuera así (como fue con Daniel y Saül mientras cursaron primaria) menos mal que, ni la fuerza ni el amor hacia la vida me han abandonado y he podido luchar para cambiar y mejorar nuestro vivir, caminando hacia la paz y la felicidad a través de la conciencia, la responsabilidad, el conocimiento y el respeto a la integridad y la libertad humana y vital de todos los seres. Besos mil, Colo y gracias a ti por estar ahí! :)

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!