Cuina Internacional: Quiche Lorraine (França)


A casa ens agrada molt la Quiche Lorraine perquè no costa gens de fer i la podem preparar de molts gustos segons el farcit que li fem!
Ahir i després d'haver treballat de valent en les reformes del taller, on l'Henoch i el Pau, que ens ajuden molt, estan fent un mural en una de les parets, vam preparar una quiche per sopar perquè ens venia molt de gust!
A mi m'agrada molt cuinar i gaudeixo fent receptes d'arreu. Algunes, he tingut la sort d'aprendre-les, in situ, veient com les elaboraven els/les autòctons de la zona, tot atenent a les explicacions car al ser en llengua estrangera cal parar més atenció, i encara no les he oblidat (i espero no oblidar-les mai, je, je!) perquè els aprenentatges vivencials són els que, realment, s'integren i perduren! Aquest gust per cuinar i per crear noves receptes és el que més motiva als meus fills en l'aprenentatge culinari car, per a nosaltres, és com un joc de màgia (alquímia) que ens permet fer el que ens ve de gust, segons els ingredients que utilitzem i com els mesclem i treballem.
El Pau i l'Henoch, així com feien el Daniel i el Saül quan eren petits, mostren molt interès i col·laboren molt en l'elaboració de les receptes, sobretot quan es tracta de pastissos o masses en general. De mica en mica i així com els vagi augmentant l'interès per conèixer més, aniran ampliant el ventall tal hi com han anat fent el Saül i el Daniel que ja són, podríem dir, uns bons "experts" en la cuina car dominen els coneixements bàsics i saben fer una mica de tot més el que inventen! A més, tenen molta pràctica perquè, gairebé cada dia, fan el dinar o bé el sopar i tot els queda boníssim!!!!
NOTA: Tot i que la Quiche Lorraine és un plat típic de la Lorena francesa, el terme quiche ve del terme dialectal alemany kiche de kuchen (pastís). 



Comentaris

lorenzorc ha dit…
Uhmmm!! que bona pinta i quin aprenentatge sobre cuina internacional. L'el·laboració, les fotos i la recepta han quedat molt xules. Jo per la meva part us dono 5 estrelles. Un petó per tots!!
Unknown ha dit…
Gràcies Loren! Un petó per a tu també!
Inma ha dit…
Pero qué rica!! Gracias por todo tan bien explicado!! Seguro que me apunto! Besos.
Unknown ha dit…
Pues harás bien con la buena mano que tenéis y seguro que os gustará para repetir! :) Besicos!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!