divendres, 11 de novembre de 2011

En homenatge i defensa dels pobles indígenes!


La prepotència i l'altivesa de l'home "blanc", per creure's superior a la resta d'espècies, està arribant a límits que, fa vint anys, no es podien ni imaginar!!!! Si quan en Joan Manuel Serrat cantava el Plany al Mar, la seva ignorància i inconsciència ja era greu, avui en dia ho és molt més!!!!
Semblava que amb tota la lluita que hi havia pels DRETS HUMANS i PELS DRETS DELS POBLES, seria un fet en el futur. Ara ens trobem en aquell futur que, alguns/es, pensàvem que l'estaca que referia Lluís Llach en el Campus de la UAB o en l'estadi del Barça ja era un passat i que la solidaritat, la consciencia, la coherència i la llibertat un fet, per fi, possible i real quan arreu sonaven concerts de molts/es cantautors/es que lluitaven per la Pau i la Llibertat, sobretot, d'Expressió i Opinió! I què és el que hi ha? Una societat totalment "passota", malaltissa i consumista que només pensa en el seu melic? Una societat on la delinqüència està permesa i l'educació i la decència atacades? Això és, en realitat, el que volíem quan cridàvem Llibertat d'expressió! i Acabem amb la corrupció!? O quan en les gires dels concerts pels Drets Humans, tots/es junts/es cantàvem Get up! Stand up! Stand up for your rights! o el We are the world, we're the children, amb les flametes dels nostres encenedors enceses? Què està passant 20 anys després d'aquelles lluites, algunes polítiques però d'altres no, on semblava que ja quedava poc per gaudir d'aquell món de colors que tots/es somniàvem? Ja no importa el que passa a l'Amazones? És que ara el correcte és destruir i anar a saco!!!!!?
Perdoneu-me però jo ja tinc 48 anys i 5 mesos, i ja n'he vist de masses colors! No m'agrada occident ni el que fa i el que menys suporto és la seva falsedat, mentida i hipocresia. Continuo creient en la Pau, el Respecte, la Solidaritat i la Defensa activa dels Drets Humans i dels Drets dels Pobles fins que siguin un fet per cada nen/a que neix en aquest món de bojos/as, que, al damunt, els més tarats/des, corruptes, irresponsables, egoistes i inconscients es creuen superiors als que demostrem tenir responsabilitat, actituds i seny, sobretot, amb els fills/es, els demés i la natura.
Sóc d'occident per accident car el meu esperit està més proper al dels indígenes per respectar, sentir, prendre cura i estimar la natura i els seus fills/es, com ells estimen i respecten. 
Quan ets sents fill/a de la Mare Terra, no creus en les fronteres ni en falsos dogmes que et fan viure per destruir i autodestruir-te. 
Quan et sents fill/a de la Mare Terra, creus en la Vida, en la Natura i en la teva Veu Interior (instint natural) que et guia en el bé i la responsabilitat.
Aquest matí, gaudint del solet i la calidesa de l'aire fent-nos arribar els cants dels ocells, hem estat regant i mimant les plantes del balcó que, amb les seves flors, ens el tenen tan bonic i perfumat!
Observant-les i prenent-ne cura n'aprenem moltes coses d'elles! Moltes més de les que s'aprenen en un llibre, els quals consultem quan necessitem saber més coses i en funció del moment que les necessitem saber.
Els indígenes cuiden la Mare Terra, nosaltres també!
Si fa 20 anys ja tenia clar que eren més civilitzats i humans que l'home "blanc" d'occident, ara i després del que estic vivint i veient aquests darrers 8 anys, encara ho tinc molt més clar!
Us recomano la lectura de El precio del Paraiso de Manuel Leguineche i Los ángeles perdidos del mateix autor doncs ajuden a prendre consciència i a obrir els ulls davant de la injusta realitat que ens està tocant viure a moltes persones, perquè es volem mantenir els privilegis dels de sempre!

Aquest és el nostre balcó ple de flors perquè les estimem i en prenem cura! Amb la bonança que ha fet i amb tanta flor oberta, sembla que la primavera no ens vol deixar enguany!!!! Que guay!!!!
 
 
 
 
 
 
Hem aprofitat per observar i estudiar aquesta planta sensible que tenim a casa des de fa anys. És un tipus de planta (ara no recordo de quin país vam portar les llavors perquè ja fa molts anys) que reacciona al tacte humà, tancant les fulles. Podeu veure-ho observant les fotografies. És com si li fessin pessigolles!!!!
Com que l'Henoch i el Pau senten molta curiositat, cercarem informació sobre aquest tipus de plantes per saber-ne més coses!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bon cap de setmana!

Màgia! De llauna,... a test!Com que encara ens quedaven unes quantes fulles de plataner, he pensat que podríem fer quelcom més amb elles i ens hi hem posat!!!!
Així doncs, he pensat que podríem fer i en veure el pot de tomàquet, ho he tingut clar!

Primer hem llimat la vora de la llauna i li hem posat cinta adhesiva de paper, per tal de que no talli. Seguidament l'hem folrat de paper de diari, amb cola blanca, per poder-hi enganxar les fulles perquè, si en el paper ja costa d'enganxar-les, directament en la llauna penso que no ens n'hauríem ensortit!

En les fotografies es pot veure el procés per convertir una simple llauna, en un bonic test de fulles de plataner! 


 
 
 
 
 
 


dijous, 10 de novembre de 2011

Processos de percepció, de memòria i d’atenció (1)

Treballar la percepció, la memòria i l’atenció és molt necessari per a desenvolupar, correctament, les capacitats bàsiques com a base sòlida dels posteriors aprenentatges (matemàtiques, llengua,...).
Tenir una bona percepció, memòria i atenció (visuals i auditives) afavoreix l’aprenentatge dels codis alfabètic i numèric, tan imprescindibles i necessaris per assolir la resta d’aprenentatges, pròpiament, acadèmics. La  velocitat i l’eficàcia lectores, per exemple, estan condicionades pel procés de descodificació i aquest depèn del grau de desenvolupament de les habilitats nomenades anteriorment.
Hi ha molts jocs, divertits i entretinguts, que ajuden a integrar, progressivament, els processos perceptius, de memòria i d’atenció, tot afavorint i potenciant les altres capacitats d’aprenentatge.
És convenient doncs, potenciar aquestes habilitats fent activitats i jocs d’atenció, percepció i memòria de manera habitual i continuada, donat que són processos de desenvolupament evolutiu personal que permeten desenvolupar les altres habilitats necessàries per a obtenir resultats satisfactoris en la resta d’aprenentatges, no només acadèmics.

OBJECTIUS
·         Estimular i reforçar la percepció visual i auditiva
·         Potenciar l’atenció visual i auditiva
·         Exercitar la memòria
·       Afavorir la concentració tot prenent consciència de la seva importància

Hi ha molts jocs de taula d’atenció i memòria visual. Nosaltres en tenim molts i així podem jugar una estoneta, cada dia amb un joc diferent, per anar assolint els objectius plantejats.

  
 

També va molt bé i els agrada molt, observar durant uns 2m una imatge, detingudament i concentrats, per després contestar les preguntes que els faig sense que tinguin la imatge al davant. Aquí teniu unes quantes imatges de les que nosaltres fem servir, molt adients, per jugar a aquest joc.Amb la DSI, juguen a gravar-se la veu i distorsionar-la, tot tractant de reconèixer després les paraules. És un joc que requereix atenció auditiva per percebre i entendre els sons i també requereix concentració. A més a més, s’ho passen molt bé i riuen molt quan hi juguen!!!!

Un altre activitat que també requereix atenció auditiva i desenvolupa i potencia la memòria és el joc “Afegim una paraula més” que, a més, és ideal per jugar en qualsevol moment, fins i tot, anant en cotxe! Es tracta de que cada jugador/a digui una paraula però després d’haver repetit les que han dit els jugadors/es d’abans (a casa hi juguem força per practicar, sobretot, el vocabulari treballat d’anglès i francès)
Jug. 1 Banana
Jug. 2 Banana, apple
Jug. 3 Banana, apple, lemon
Jug. 4 Banana, apple, lemon, orange
Jug. 1 Banana, apple, lemon, orange, cherry
Jug. 2 ... 

Cada dia quan ens despertem, ens quedem una estona en silenci escoltant, distingint i reconeixent sons: els moviments del hàmster, el soroll de la pluja (quan plou), els lladrucs dels gossos, els cants dels diferents galls que sembla que parlin entre ells des de les diferents cases, els cants dels ocells,..., tot concentrant-nos en cada so per distingir-lo entre els altres. 

 
 

Com que hi ha moltes activitats i jocs per a treballar aquestes habilitats, prepararem, més endavant, una altra entrada!

dimarts, 8 de novembre de 2011

Més calçat fet amb ganxet!


Aquest cap de setmana plujós i melancòlic, per a mi, ens va tenir recollits a casa, ben calentons!!!!
Vam tenir temps de fer moltes coses i com que l'Henoch i el Pau van estar molt tranquils i entretinguts, com sempre que juguen junts, vaig aprofitar per provar de fer unes "sabatilles" per comptes d'uns peücs, seguint les mateixes directrius bàsiques. En les següents fotografies podeu veure les variants per si us animeu a fer-ne unes!!!!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Us animeu?


Queden molt cuques!!!!
... i
són molt còmodes!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...