dissabte, 15 d’octubre de 2011

Coses boniques que es poden fer amb tovallons de paper i cola blanca!

Amb tovallons de paper decorats i cola blanca, rebaixada amb una mica d'aigua, podem fer moltíssimes coses, nosaltres n'hem fet algunes! Són petits detalls per fer regals elaborats personalment i manual.
És important però, separar el full decorat del tovalló, dels altres que té, segons es mostra en les fotografies

Després només és qüestió d'imaginació i d'anar enganxant el paper amb la cola blanca allà on ens interessi i com. Cal anar amb compte perquè al ser tan fi es trenca amb facilitat. Un cop enganxat, convé esperar que s'assequi una mica abans de cobrir-lo amb cola pel damunt perquè quedi més brillant  i protegit, car mullat es pot trencar quan li passem el pinzell amb la cola per sobre.  Nosaltres hem decorat marcs de fotografies, hem folrat llapis, hem fet llibretes de notes, hem folrat llums de tauleta i, fins i tot, hem fet penjolls de cuir per portar l'encenedor!
Els marcs
Els llapis 
Les llibretes de notes
 
 
El llum
Els penjolls per portar l'encenedor
De ben segur que se us acudeixen més coses per fer car hi ha tovallons de paper molt guapos que donen moltes idees una vegada coneixes la tècnica, que ja heu vist que és ben senzilla,  a més, el paper de tovalló, al ser una cel·lulosa tan fina, s'adhereix sobre molts materials: fusta, cartró, cuir,..., de tal manera que, un cop acabat, sembla que s'hagi dibuixat i pintat a mà!divendres, 14 d’octubre de 2011

Contentíssims amb el cotxe-furgo "nou"!

Avui, bé ahir que ja és 1/4 d'una de la nit,  hem estrenat el cotxe-furgo, com diuen el Pau i l'Henoch, que hem comprat de segona ma. Estàvem tots tan contents i emocionats que l'hem deixat net com una patena i el millor de tot és que ens ho hem passat d'allò més bé mentre el netejàvem!!!! 
dijous, 13 d’octubre de 2011

La Fany i la seva família ens han vingut a veure!

Ahir, van venir la Fany i la seva família a passar el dia a casa. Ens ho vam passar molt  bé i vam riure molt tot recordant temps passats. La Jénifer, la seva filla petita, l'Henoch i el Pau van jugar molt i van fer moltes coses perquè estaven els tres molt contents i il·lusionats. Fins i tot es van banyar a la piscina de tant bon dia que va fer!
Quan van marxar es van emportar a la Fumeta, una de les filles de la Galeta, perquè els feia molta il·lusió tenir una gateta. L'Henoch i el Pau, tot i que la Fumeta era la seva preferida perquè és molt dòcil i tranquil·la, no van rondinar gens, ans el contrari, es van alegrar perquè la Jénifer es va posar molt contenta i feliç de poder-se-la endur perquè li agraden i s'estima molt els animals, sobretot els gats com a la seva mare, i no en tenien cap. Ara ja en tenen una, la Fumeta.Fins aviat família!!!!

dimarts, 11 d’octubre de 2011

El nostre cos: Respiració (1)

Resulta inexplicable que no se haya convertido en una práctica habitual enseñar a respirar a un niño desde corta edad, máxime cuando la respiración es la más básica fuente de energía y una función sumamente importante y vital. Sin embargo, no se nos ha enseñado de niños a respirar, y así hemos adquirido hábitos respiratorios negativos. La mayoría de los seres humanos respiran mal y, además, no aprovechan por no saberlo a menudo siquiera, sus potenciales respiratorios. Pero toda persona puede aprender a respirar y evitar así respiraciones espasmódicas, demasiado superficiales, arrítmicas y por la boca. No olvidemos que la nariz no es gratuita y tiene la función de entibiar y filtrar el aire, evitando trastornos de las vías respiratorias. Pero, además, una manera incorrecta de respirar es como una espina en el sistema nervioso que lo altera y que crea, también, tensiones emocionales y físicas. Por el contrario, una respiración nasal, más pausada y regular, es un verdadero bálsamo para el sistema nervioso.


A casa i, sobretot abans de dormir, fem respiracions abdominals per relaxar-nos i poder dormir més a gust però també m'agrada, de tant en tant, proposar-los activitats i jocs per treballar el tema de la respiració més activament i profunda perquè en prenguin consciència de la seva importància i utilitat, tot aprenent a controlar, reconèixer i distingir les inspiracions, les espiracions i les apnees i a distingir la respiració abdominal de la respiració toràcica, entenent perquè, a vegades, necessitem respirar d'una manera o, a vegades, de l'altra en funció de l'activitat física que estiguem fent. També tracto de que entenguin que respirar correctament és bàsic i vital per gaudir de bona salut car afavoreix l'oxigenació dels pulmons i, per tant, del cos perquè regula el batec del cor i millora la circulació sanguina permetent-nos tenir més calma i concentració en nosaltres i en el que fem. 
Un joc molt divertit per treballar la respiració abdominal i la capacitat pulmonar, és el Bufaball, com el va batejar l'Henoch el dia que vam preparar el "camp de joc" amb una capsa que vam pintar i en la que hi vam fer dos forats per les porteries. Ens falta dibuixar les línies del camp però encara no ho hem fet perquè cal fer-ho bé, tot mesurant i aprenent a utilitzar el regle i el compàs i, això, és tot un treball de matemàtiques que requereix el seu temps si tenim en compte les edats de l'Henoch i el Pau!


Amb el Bufaball, tots ens ho passem bé tractant de marcar gols!!!!
Aprofitant que teniem les palletes i la pilota, el Saül els ha ensenyat com podien fer ballar la pilota de ping-pong tot bufant, tranquil·lament i llarga. Abans de fer-ho però, hem estat practicant la respiració abdominal fent inspiracions profundes i llargues, amb el nas, per omplir la panxa (que ha d'estar molt relaxada) d'aire, fent una petita apnea per retenir-lo uns instants, tot prenent consciència de l'aire inhalat i de l'augment del volum de la panxa i, finalment, expulsant-lo, lentament, per la boca obrint molt poc els llavis i notant com la panxa se'ns desinfla.
A l'Henoch li ha sortit molt bé per ser la primera vegada que ho feia!

El Pau però, no se n'ha acabat d'ensortir i ho ha deixat córrer. Un altre a dia ho tornarem a intentar, oi Pau?
Després de fer un parell de partidetes amb el Bufaball i d'haver fet ballar la pilota en l'aire, he aprofitat que tenien els pulmons més oberts per l'exercici i, per tant, més capacitat pulmonar, per animar-los a aprendre a inflar globus que no és gens fàcil quan no se'n té pràctica i menys per un infant! (Les fotografies anteriors però, són d'aquest vespre que hi hem tornat a jugar car, per la tarda, quan ho hem fet abans d'inflar els globus no havíem fet fotografies :)
Inflar globus és una activitat que va molt bé perquè prenguin consciència i interioritzin que l'inspiració cal fer-la amb el nas i l'espiració amb la boca. Quan hem tingut els globus inflats, ens hem posat a jugar a enlairar-los, procurant que cap d'ells toqués el terra. Aquest joc ens agrada molt i hi juguem moltes vegades; a més globus hi ha, més divertit és!
Després el Saül, friccionant els globus amb els seus cabells per escalfar-los i acumular energia per produir electricitat estàtica, els ha aconseguit enganxar tots en el sostre, tot vencent la llei de la gravetat!
El Pau, encantadíssim de que l'enlairin, els ha anat agafant i baixant tots!Objectius
- Conèixer el propi cos i potenciar les nostres capacitats
- Prendre consciència de la respiració
- Distingir la respiració abdominal de la toràcica
- Entendre per a què serveix el nas i per a què serveix la boca
- Aprendre a inspirar i espirar correctament
- Saber que són les apnees, per a què serveixen i aprendre a controlar-les i dominar-les
Continguts
- Parts del cos que intervenen en la respiració
- Utilització correcte de la respiració en el coneixement corporal
- Diferenciació i coneixement de les vies respiratòries nasal i bucal
- Inspiració, espiració i apnea
- Distinció i percepció de la respiració abdominal i toràcica
- Cura i estima del propi cos, atenent a la salut emocional, mental i física
- Cura i respecte vers el propi cos i el dels/de les altres

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...