Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de setembre 25, 2011

7 Cançons per entendre per què són tan necessàries la PAU i la LLIBERTAT!

Imatge
Perquè la lluita per la PAU no és d'avui, sinó de sempre  car és la lluita de tots i totes els/les que, en cada nova generació, continuem creient en ELLA i en la VIDA. Ha sigut, és i serà lluita mentre la Pau, la Dignitat de tots els pobles i la Llibertat de pensament, acció i expressió no siguin FETS REALS!!!!  

Conciliación Real ¡YA!

Imatge
Aquesta darrera entrada que he llegit en el bloc  Imaginar Sonrisas  de la Nely, m'ha recordat l'angoixa que vaig viure amb el Daniel i dos anys després amb el Saül quan després dels períodes de baixa vaig haver de portar-los a la guarderia pequè jo havia d'anar a l'escola per atendre a altres nens i nenes. Fer de mestra, per a mi, sempre ha estat apassionant i vocacional doncs els infants m'agraden molt més que els adults, tan carregats, aquests darrers, de dogmes, normes, neures i punyetes, però les dues vegades que vaig haver de tornar a l'escola després de ser mare,  les vaig viure amb angoixa i tristesa car el meu cor sabia que, totes aquelles hores, els meus fills em necessitaven més que els meus i les meves alumnes. Era un sacseig intern i un dolor que em turmentava el cervell i els pensaments perquè sabia, per instint, que allò no era correcte ni lògic perquè anava contra natura. A més jo havia tingut els fills perquè volia ser mare però sentia que en qü

Elaboració del pa a casa nostra!

Imatge
A casa, ens agrada fer-nos el pa perquè ens agrada menjar sa i, sobretot, ens agrada saber el què mengem car no som amics dels conservants ni de les indústries alimentàries. El pa és un aliment bàsic i pensem que és molt important conèixer-ne el procés d’elaboració artesà i, tot i que tenim una màquina per fer-lo, a vegades i sobretot a l’hivern que podem fer pujar la massa al caliu del foc, ens agrada fer-lo a ma com sempre s’havia fet. A més el pa casolà, tant si el fem artesà com amb la màquina, té més bon gust i no s’asseca com les barres dels forns de pa que s’han de consumir el mateix dia que es compren perquè l’endemà ja estan duríssimes. Quan el fem a ma, normalment en fem tres i necessitem: Ingredients per 2-3 pans: ¾ de litre d’aigua tèbia 1 ½ de farina integral biològica 1 cullerada postre de sal 2 cullerades de mel 1 tassa petita d’oli d’oliva Llevat fresc  (es pot comprar en un forn de pa o es pot elaborar 5 dies abans de fer el pa) o llevat

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Imatge
A casa i des de fa molts anys, l’únic xarop que prenem és el xarop de ceba. Quan el Saül tenia 5 anys (ara en té 18), va agafar una mena de bronquitis que no se li curava de cap manera. El seu metge de capçalera ja li havia canviat el xarop per tercera vegada i jo encara duia la recepta a les mans perquè no gosava comprar el nou xarop. Tenia una mena de basarda perquè el meu fill no millorava i ja feia massa temps que li durava aquella tos tan lletja i aquells pitos al pit que no el deixaven respirar bé. Abans de comprar-li un nou xarop, necessitava una altra opinió de manera que en arribar a l’escola vaig esperar la Matilde, una metgessa que duia els seus fills a l’escola on jo treballava. Li vaig comentar el problema del Saül i li vaig mostrar la nova recepta que m’havia fet el metge del CAP de les Fontetes, tot manifestant-li el meu neguit i la poca confiança que em donaven els xarops i més, quan el metge me’ls canviava com qui canvia de camisa i sense ni mirar-se, gairebé, el n