divendres, 16 de setembre de 2011

Educar en verd; un llibre amb idees per apropar els nens i les nenes a la natura

Des de Graó Ed, m'ha arribat la recomanació d'aquest llibre i com que trobo que és molt interessant, jo també el recomano encara que, de moment, només me n'he llegit la ressenya.

dijous, 15 de setembre de 2011

Fem una carpeta per desar els dibuixos?


Tal i com us vaig dir en l'entrada dels Llibres artesanals (26/8/11), en aquestes imatges es veu el procés per elaborar una carpeta per a desar làmines de dibuix. Per fer unes portades per a un llibre artesà, hem de seguir el mateix procés.
En el primer slideshow, mostrem com es fan les portades i en el segon com les decorem dibuixant amb el paper de seda i la cola blanca. El Pau va voler fer el Silvestre, un dels fills de la Galeta, i l'Henoch va voler fer un volcà en erupció!!!!dimecres, 14 de setembre de 2011

Què podem i volem expressar amb imatges fotogràfiques?

La fotografia és un art i, com tota expressió artística, s'ha de deixar fluir sense reprimir-la. Gairebé tots els/les nens/es se senten atrets per les càmeres de fotos perquè pels petits, donat que ho van descobrint tot per curiositat i interès, és tracta d'un aparell interessant i rar, doncs atrapa el que està viu en imatges que immobilitzen un instant, per sempre més. És important aprofitar aquesta curiositat i inquietud per motivar-los a que s'expressin a través de la fotografia, captant allò que els cridi l'atenció amb plena llibertat d'actuació, això si però, fent-los una (o les que calguin) explicació prèvia de com s'utilitza la càmera i de la importància que té el prendre'n cura car és un aparell delicat i massa "màgic" perquè caigués i es fes malbé o perquè toquéssim botons que té, sense mirar prim, i també s'espatllés.
Quan se senten segurs amb la càmera perquè confies en ells i la saben fer anar, és curiós veure'n els resultats doncs els infants observen l'entorn amb una altra mirada i, a través de la fotografia, la poden expressar captant, amb les imatges, allò que més els crida l'atenció mentre cerquen el que volen retratar.
L'altre dia el Pau es va motivar tot sol a fer fotografies i l'Henoch n'ha volgut fer avui, també per voluntat pròpia doncs li venia de gust i també li agrada molt aprendre a utilitzar la càmera i conèixer-ne el seu funcionament, com al Pau.
Heus aquí els resultats dels seus treballs!!!! 

Àlbum creat pel Pau
Àlbum creat per l'Henoch


OBJECTIUS
 • Desenvolupar les inquietuds artístiques i creatives innates
 • Expressar-se lliurement, a través de la mirada, amb imatges
 • Aprendre a utilitzar correctament la càmera de fotos (en el que és més bàsic i imprescindible)
 • Aprendre a tenir-ne cura de la càmera, tot valorant l'aparell per la seva utilitat
 • Sentir gust per crear, expressar, comunicar i compartir
CONTINGUTS
 • Expressió i comunicació creativa a través de les imatges que capten amb de l'objectiu de la càmera
 • Expressió oral per explicar les fotos que han fet i el per què, mentre les mirem, valorem i comentem davant la pantalla de l'ordinador on també aprenen, veient-ho fer i/o fent-ho guiats per mi, a passar-les des de la targeta al disc dur, a comprimir-les i preparar-les, a fer slides,... i totes aquelles coses que van preguntant perquè tot els crida l'atenció car és desconegut i màgic per ells 
 • Comprensió oral i aprenentatge del funcionament de la càmera
 • Comprensió oral i escrita per aprendre tot allò que van qüestionant, per saber-ne més, a mesura que van augmentant els seus interessos per conèixer més coses sobre la fotografia 
 • Gust i atracció per la fotografia com a mitjà d'expressió o comunicació
 • Gust i ganes de fer la feina ben feta
 • Cura i valoració del material i els recursos: Càmera de fotos, ordinador

dimarts, 13 de setembre de 2011

Cartas de apoyo para la familia González García

Penso que és vergonyós i totalment intolerant aquesta pressió psicològica i "persecució", tan antidemocràtica, que se'ns està exercint, sobretot, aquests darrers anys a les famílies que, conscientment i responsable, optem per educar als nostres fills/es sense fer ús del sistema (escola) que ens ofereix o, millor dit, imposa el govern perquè pensem que hi ha altres alternatives millors per oferir-los l'educació i els valors que volem per a ells i elles. Són els nostres fills/es i com a pares i mares tenim dret a decidir i oferir-los el que considerem millor per a ells i elles!!!!
El logo d'ALE, t'enllaça a l'article publicat per Anicka on hi pots trobar la carta per si vols recolzar la família González Garcia en aquest mal tràngol que els està tocant viure! Demà també pot ser la nostra porta la que rebi la trucada del jutjat! Petons sincers a tots i totes!!!! 

diumenge, 11 de setembre de 2011

Tot cercant informació sobre la tardor per la xarxa, hem trobat...

A slideshare, hi hem trobat molts treballs sobre la tardor que ens ajudaran a conèixer i a aprendre moltes coses referents a aquesta estació de l'any que, enguany, ja està arribant!
Gràcies a tots i totes per compartir les vostres feines i experiències!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...