Què podem i volem expressar amb imatges fotogràfiques?

La fotografia és un art i, com tota expressió artística, s'ha de deixar fluir sense reprimir-la. Gairebé tots els/les nens/es se senten atrets per les càmeres de fotos perquè pels petits, donat que ho van descobrint tot per curiositat i interès, és tracta d'un aparell interessant i rar, doncs atrapa el que està viu en imatges que immobilitzen un instant, per sempre més. És important aprofitar aquesta curiositat i inquietud per motivar-los a que s'expressin a través de la fotografia, captant allò que els cridi l'atenció amb plena llibertat d'actuació, això si però, fent-los una (o les que calguin) explicació prèvia de com s'utilitza la càmera i de la importància que té el prendre'n cura car és un aparell delicat i massa "màgic" perquè caigués i es fes malbé o perquè toquéssim botons que té, sense mirar prim, i també s'espatllés.
Quan se senten segurs amb la càmera perquè confies en ells i la saben fer anar, és curiós veure'n els resultats doncs els infants observen l'entorn amb una altra mirada i, a través de la fotografia, la poden expressar captant, amb les imatges, allò que més els crida l'atenció mentre cerquen el que volen retratar.
L'altre dia el Pau es va motivar tot sol a fer fotografies i l'Henoch n'ha volgut fer avui, també per voluntat pròpia doncs li venia de gust i també li agrada molt aprendre a utilitzar la càmera i conèixer-ne el seu funcionament, com al Pau.
Heus aquí els resultats dels seus treballs!!!! 

Àlbum creat pel Pau




Àlbum creat per l'Henoch






OBJECTIUS
  • Desenvolupar les inquietuds artístiques i creatives innates
  • Expressar-se lliurement, a través de la mirada, amb imatges
  • Aprendre a utilitzar correctament la càmera de fotos (en el que és més bàsic i imprescindible)
  • Aprendre a tenir-ne cura de la càmera, tot valorant l'aparell per la seva utilitat
  • Sentir gust per crear, expressar, comunicar i compartir
CONTINGUTS
  • Expressió i comunicació creativa a través de les imatges que capten amb de l'objectiu de la càmera
  • Expressió oral per explicar les fotos que han fet i el per què, mentre les mirem, valorem i comentem davant la pantalla de l'ordinador on també aprenen, veient-ho fer i/o fent-ho guiats per mi, a passar-les des de la targeta al disc dur, a comprimir-les i preparar-les, a fer slides,... i totes aquelles coses que van preguntant perquè tot els crida l'atenció car és desconegut i màgic per ells 
  • Comprensió oral i aprenentatge del funcionament de la càmera
  • Comprensió oral i escrita per aprendre tot allò que van qüestionant, per saber-ne més, a mesura que van augmentant els seus interessos per conèixer més coses sobre la fotografia 
  • Gust i atracció per la fotografia com a mitjà d'expressió o comunicació
  • Gust i ganes de fer la feina ben feta
  • Cura i valoració del material i els recursos: Càmera de fotos, ordinador

Comentaris

Inma ha dit…
Totalmente de acuerdo, la fotografía incrementa la capacidad de observación de nuestros hijos, haciéndose cómplices de los pequeños detalles.
Desde muy pequeños, teniendo confianza en ellos, pueden utilizar una cámara de fotos, captando lo que a ellos les interese en ese momento... ¡me encanta como trabajas con tus hijos! Un beso.
Albert ha dit…
Jaja m'encanta, com ho has plantejat i les fotos fetes per l'Henoch i el Pau. M'imagino a tots dos fent les fotos amun i aball :).

Moltes felicitats Henoch i Pau per la feina !!! i un peto enorme
Unknown ha dit…
Será por eso... (es por eso), Inma, que a mi también me encanta como educáis vosotros a Acher pues pienso que educamos con el mismo instinto y la misma pedagogia innata. Un beso grande para los tres!
Unknown ha dit…
A que si que les han fet guapes, Albert? En les del Pau hi surts car estaves a casa, te'n recordes? Va ser el dia de la corda!
L'Henoch i el Pau estan sopant i em diuen que t'enviï petons i que gràcies pel comentari car els ha agradat molt! Petons mil, guapíssim!
Daniel ha dit…
Albert ja veig que vas passant pel blog. ^-^ Has vist quins dos artistes que són els pipiolets?
Hi és nota que la Mama ja hi te la ma trencada dissenyant Slides jeje, hi ja veuras com el Pau i l'Henoch d'aqui ha poquet ja els faran tot sols els seus propis Slides. :)

Mama ets una artista, hi gracies per estar sempre present amb fermesa determinació amor valentia sinceritat paciencia (moooooltísima)
en definitiva, Graciés. :)

Y a ti Inma gracias por seguir el blog ^^ siempre es agradable tenerte por aqui con tus comentariós y valoración hacia el trabajo que esta haciendo mi madre (y tantas otras personas).
Un Abrazo.
Una Abraçada ha tots/es.

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!